danties-rovimas-dantika

1. Kraujavimas. 20 minučių po danties rovimo, laikykite sukandęs marlinį tamponą. Jei kraujavimas nesiliauja, tamponą pakeiskite nauju ir laikykite tvirtai sukandęs dar 20 minučių . Jei reikia, pakartokite tai dar kartą. Jei kraujavimas nenustoja, susisiekite su gydytoju.

2. Rukymas ir alkoholis. Po danties rovimo nerūkykite mažiausiai 12 valandų. Rūkalai kenkia žaizdos gyjimui. Nevartokite alkoholinių gėrimų 24 val. po procedūros.

3. Skalavimai. Rovimo dieną burnos neskalaukite. Jūs galite gerti tik šaltus gėrimus, tačiau nesiurbkite ir nespjaudykite, nes iš žaizdos gali pasišalinti kraujo krešulys ir atsinaujinti kraujavimas. Kita diena paskalaukite (ypač po valgio) dezinfekuojamaisiais tirpalais, kuriuos rekomenduos gydytojas. Rekomenduotais skalikliais skalaukite savaitę.

4. Patinimas. Kad patinimas butu mažesnis, prie veido ,rovimo vietoje reikia priglausti į rankšluostėli suvyniotą ledo puslę. Šaltis laikomas 30 minučių su 15 minučių pertraukomis 4 – 5 valandas.

5. Skausmas. Vidutiniam skausmui malšinti vartokite bet kokį skausmą malšinantį vaistą, neskystinantį kraujo. Jei operacija buvo ilga, reikia išgerti gydytojo odontologo paskirtų vaistų nuo skausmo.

6. Maistas. Valgyti galima po 2 val.. Pirmąsias 24 valandas rekomenduojamas minkštas (ne karštas) maistas .

7. Siūlės. Žaizdą susiuvus, siūlai paprastai išimami po savaitės.

8. Vaistai. Jei jums buvo paskirta vaistų, vartokite juos nurodytomis dozėmis.

9. Higiena. Tinkama burnos higiena pagreitins gyjimą. Pirmosiomis dienomis po operacijos būkite atsargūs, kad nepažeistumėte operacijos vietos ir siūlių, dantis valykite švelniai.

Atminkite, kad apleistas dantis raunamas paskutiniu atveju, kai jo neįmanoma išgydyti jokiais būdais.
Jei rimčiau nesusirūpinsite savo burnos higiena ir dantų gydymu, panašaus likimo gali sulaukti ir kiti dantys.